lørdag 6. november 2010

Nye nordmenn til Liverpool?

NESV har sagt at de ønsker en kjøpspolitikk der klubben skal kjøpe unge spillere som det er mulig å selge videre. Damien Comolli har blitt ansatt til å finne de rette spillerene. I dag er den norske Tippeligasesongen over. Er det noen Comolli burde ta en titt på her til lands som kan passe inn, og har disse det som skal til for å lykkes i verdens beste liga?

Markus Henriksen
Midtbanespilleren til Rosenborg har vært en av Tippeligaens største profiler i tillegg til at han har fått sin A-landslagsdebut denne sesongen, bare 18 år gammel. Det spanske fotballbladet Don Ballon, som selges på fem kontinenter, hadde i oktober Henriksen på sin liste over verdens 100 største fotballtalenter (Wilson er eneste Liverpoolspiller på lista). Henriksens styrker er en ekstrem skuddfot, gode basisferdigheter, at han har et got fotballhode og at har prestert stabilt godt gjennom hele sesongen. Det må også legges til at han har beina godt planta på jorda, og fremstår 100% profesjonell både på og utenfor banen. Selv om han har også prestert bra i Europaligaen, og skåret nylig mot Athletico Madrid, holder han neppe Premier League-nivå ennå. Hvor god er han sammenlignet med for eksempel Jonjo Shelvey?

To videoer av Henriksen under. Kanskje like greit at han satsa på fotballen...






Anthony Annan
Rosenborgs 24 år gamle midtbaneanker er kanskje den eneste Tippeligaspilleren som kunne kommet inn og styrket førstelaget til Liverpool. Det er stort mysterium hvorfor Hodgson, med sin kjennskap til skandinavisk fotball, ikke gikk for Annan da han kjøpte Poulsen. Annan markerte seg i sommerens VM, og det er rart han ikke ble solgt til utlandet da. Kanskje er RBK villige til å selge han litt billigere nå? Han er veldig sterk i det defensive spillet, men ufarlig fremover. Har i tillegg et disiplinproblem. Bedre enn Poulsen og Lucas?


Serigne Modou Kara Mbodi
Arsenal er interessert i den 20 år gamle Tromsø-senegaleseren. Sier ikke det alt? I følge Wikipedia er han en "defensiv midtbanespiller og ryddegutt har han spilt med stor autoritet med en enorm arbeidskapasitet og dekker store områder". Hvor langt unna Premier League-standard er han?


Ruben Yttergård Jenssen
21-åringen fra Tromsø fikk sin landslagsdebut i sommer, men hvor god er han, og blir han bedre med årene?


Anders Lindegaard
Den danske Aalesund-keeperen er kanskje ingen unggutt lenger, men som 26-åring bør han ha sine beste år foran seg. Har vært Tippeliga-sesongens kanskje beste keeper, og de røde i Manchester har vært interesserte. Er han god nok til å fylle rommet etter Reina, om han skulle forsvinne i januar?

Mohammed Fellah
21-åringen fra Holmlia har vist seg som en god Tippeliga-spiller bare 21 år gammel. Rart at han ikke har fått sin A-landslagsdebut ennå? Et lite stykke bak Henriksen?

Jo Inge Berget
Den 20 år gamle angriperen eies av Udinese, men har de siste årene vært utlånt til Lyn og Strømsgodset. Teknisk god, men vil han noen gang holde topp Premier League-nivå?

Marcus Pedersen
Selv om det gikk rykter om at Hodgson var interessert, gikk Norges største spisstalent i sommer til nederlandske Vitesse. Hva har det å si for prisen?

Harmeet Singh
19-åringen debuterte for i Tippeligaen for VIF allerede for to år siden. Ståle Solbakkens FCK skal være interessert i å kjøpe, og var ved siden av Henriksen eneste nordmann på Don Balon-lista over verdens 100 største talenter.

Eller hva med Anthony Ujah (20, LSK), Nosa Emanuel Igiebor (19, LSK), Joakim Vaage Nilsen (19, Haugesund), Christian Landu Landu (18, Viking), Vegard Eggen Hedenstad (19, Stabæk), Bentley (21, Odd), Lars Sætra (19, Strømsgodset) eller Mads Stokkelien (20, Start)?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar