onsdag 27. oktober 2010

Er Hodgson riktig mann for NESVs kjøpspolitikk?

Daily Telegraph melder at Liverpool ikke kommer til å gjøre noen store spillerkjøp i januar-vinduet. Eierene i NESV sier at klubben må være "smarte, dristige og aggresive", og at klubben vil satse på å kjøpe unge talentfulle spillere fremfor etablerte spillere. Spillerene Hodgson har kjøpt til Liverpool har vært forholdsvis gamle og dyre i forhold til kvalitet. Hvor godt passer Hodgson inn i NESV sin kjøpspolitikk? Er disse uttalelsene nok en indikasjon på at Hodgson ikke er fremtiden på Anfield?

Som Fulham-manager kjøpte Hodgson også stort sett spillere som var i slutten av 20-årene eller eldre. Av spillerene Hodgson hentet som kunne regnes som nøkkelspillere var Schwarzer (kjøpt som 36-åring), Gera (29), Pantsil (27), Zamora (27) og Hangeland (26). Av de nevnte tipper vi at kanskje bare det siste hadde blitt godkjent av NESV. Av hans mindre vellykkede kjøp kan spillere som Litmanen, Kallio og Stoor nevnes. Ellers bygde han laget på spillere som allerede var i klubben, som for eksempel Murphy og Konchesky. Hodgson har aldri vært kjent for å satse på unge spillere, og hans suksess på transfermarkedet har vært så som så. I alle fall er det grunn til å sette et stort spørsmålstegn ved transferpolitikken til Hodgson og NESV er lik nok til at det kan fungere!

Har NESV tro på Hodgson? Hadde de gitt ham penger til større signeringer og mer frihet hvis de han hadde vært i framtidsplanene deres? Er Hodgson bare å se på som en midlertidig løsning til man finner noen som er bra nok, og som "passer" inn i NESVs tankegang? Mer og mer tyder på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar